От Българския футболен съюз излязоха с официален коментар, възмущавайки се от

...
От Българския футболен съюз излязоха с официален коментар, възмущавайки се от
Коментари Харесай

БФС размаха пръст на отборите в Първа лига

От Българския футболен съюз излязоха с формален коментар, възмущавайки се от държанието на управленията, треньорите и футболистите в българските тимове напоследък.
 Боби Михайлов: България си има Хубчев, останалото е нечиста сделка
Организацията приканва клубовете в Първа лига към феърплей и джентълменско поведение както на терена, по този начин и отвън него.

Публикуваме апела на БФС:

" Във връзка със зачестилите обществени изявления, съществено преминаващи границите на положителния и допустим звук, управлението на Българския футболен съюз приканва треньорите, функционерите, футболистите и всички представители на професионалните ни клубове към почтително държание както по отношение на съперниците, по този начин и по отношение на институциите, виновни за безпроблемното осъществяване на шампионатите у нас.

Всички ние сме наясно със спецификите на конкуренцията в спорта; точно по тази причина имаме вяра, че тя би следвало да бъде здравословна и честна, както прилича на традициите и претенциите на клубовете и лицата, участници в оспорваното съревнование на всички равнища в професионалния ни футбол.

Противно на налаганото в публичното пространство мнение, Българският футболен съюз и способените комисии към него не преглеждат налагането на финансови и дисциплинарни наказания като приятна интензивност, тъкмо противоположното – безапелационни сме, че напредъкът на футбола у нас е правопропорционален на по-малкия брой противоречиви проблеми. Когато обаче налице е умишлено наслагване на напрежение преди, по време или след дадена футболна среща, БФС е задължен да прибягва до най-строги ограничения съгласно правилниците и наредбите, с които всички клубове са добре осведомени.

Намираме се във финалната права на един от най-интригуващите и атрактивни сезони в последните години; факт, който най-добре може да бъде доказан от все по-големия обществен интерес към шампионата. Затова и призоваваме всички участници в него към феърплей и джентълменско поведение както на терена, по този начин и отвън него.

От управлението на БФС ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР